ALLES IS NASK - NASK IS ALLES
HOME » NASK1 » Optische illusies

Hoofdstuk 3

Webquest Optische illusies

Let op: je werkt IN STILTE en ALLEEN aan deze opdracht.

Vandaag ga je aan de slag met het onderwerp Optische Illusies. Je gaat op internet zaken bekijken en hierover vragen beantwoorden. De vragen kun je kwijt in een Word-document (Lettertype Calibri 12) dat je aan het einde van de les stuurt aan meneerhille@hotmail.com. Het maakt niet uit of je helemaal klaar bent of niet. De naam van je Worddocument is 3ns1x y z.docx. Hierin is x je clusternummer, y je achternaam zonder voorvoegsels en z is je achternaam. Bijvoorbeeld: 3ns16 Jansen Hugo.docx.

1) Ga eerst naar http://www.dennisteunis.nl/optische_illusies.htm en klik op 'zoek 11 gezichten'. Kopieer de afbeelding naar je Word-bestand en omcirkel met behulp van Invoegen-Vormen-Krabbel of Ovaal de 11 gezichten. Zorg dat de ovaal geen kleuropvulling heeft.

2) Surf vervolgens verder naar http://www.goochel-trucs.nl/contents/nl/d5_optische-illusies.html en scroll omlaag tot je bij Ames Room bent. Bekijk de foto en daarna de twee filmpjes eronder. Leg nu in je eigen woorden uit hoe dit effect gecreerd wordt. En wel zo dat een leerling van de basisschool het ook zou kunnen begrijpen.

3) Scroll nog verder naar onderen tot je bij 'Rechterbrein vs linkerbrein' aangekomen bent. Welke kant zag jij haar als eerste op draaien? Geef dat antwoord en vertel in maximaal 100 woorden wat het verschil is tussen je linker en je rechterhersenhelft. Is het je trouwens gelukt om de dame de andere kant op te laten draaien?

4) Scroll verder omlaag tot je bij 'Zwarte blokken' aanbeland bent. Kopieer het plaatje in Word en geef het gevonden woord aan met groen.

5) Scroll maar weer omlaag tot aan 'Fantasy trip'. Hoeveel tanden heeft het monster met de open mond?

6) Surf naar http://klassenwerk.blogse.nl/log/gezichtsbedrog/ en scroll naar 'hoeveel dieren zie je hier?' Kopieer het plaatje naar je Word-document en schrijf eronder (achter elkaar) welke dieren je allemaal denkt te zien.

7) Om het af te leren: de laatste opdracht. Verzin zelf een optische illusie, gebaseeerd om de illusies die je vindt als je in google zoekt op 'gezichtsbedrog' of 'optische illusies'. Plak/maak deze ook in je document. En geef uitleg hoe het werkt.

Veel succes!

 

Mr. Hille

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb