ALLES IS NASK - NASK IS ALLES

Hoofdstuk 2

Nova_NaSk2_3gt_h2_uitwerkingen
PDF – 1,2 MB 5350 downloads

 

NS2T3H2.4 - Practicum Rode Koolsap als indicator

 

Opdracht

 

Je gaat in duo’s uitzoeken hoe rode koolsap reageert op een zuur, een base en neutrale stof. Ook ga je proberen een neutrale oplossing te maken uit een zure en een basische oplossing.

 

Je krijgt 3 reageerbuizen met daarin een zure, een basische en een neutrale stof. Voeg in elke reageerbuis 5 druppels rode koolsap toe. Maak van de ontstane mengsels een foto (met jullie beiden op de achtergrond).

 

Je kunt nu de drie stoffen van elkaar onderscheiden. Aan jou de vraag om in je verslag (dat je maakt aan de hand van de afspraken over het maken van een verslag) uit te leggen hoe. Gebruik hiervoor ook de informatie uit je BINAS.

 

Probeer de zure stof te neutraliseren met de basische stof door deze beetje bij beetje bij elkaar te doen en het mengsel dezelfde kleur heeft als de neutrale oplossing met rode koolsap. Maak van je eindresultaat ook een foto!

 

Maak je verslag digitaal. Sla het op als .pdf-file. Uiterste inleverdatum: 1 week na het practicum.

Het verslag moet de volgende naam hebben (een foute naam levert je minder punten op!):

ma3X_Achternaam_Tussenvoegsel_Voornaam_Koolsap.pdf

Op de plek van de x staat jouw clusternummer en natuurlijk vul je je eigen naam in.

 

Let op: je levert dus ALLEBEI  een verslag in, dit is natuurlijk hetzelfde, alleen met een andere naam. Je levert in via de mailfunctie van Magister met het bestand als bijlage.

 

Veel succes!

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb