ALLES IS NASK - NASK IS ALLES

Hoofdstuk 5

OPDRACHT METERKAST 2F+2G

 

INLEVEREN UITERLIJK 11 MAART om 23:59 uur

 

Maak per persoon een verslag over het energieverbruik bij jou thuis. 

Je als .PDF-opgeslagen en in SOM ingeleverde verslag bestaat uit een titelblad

en de uitwerking van vier opdrachten.

 

OPDRACHT Titelblad

Zet bovenaan de titel van je verslag. Vermeld linksonderaan het blad je naam, klas en inleverdatum. Maak een foto van de meterkast en benoem de verschillende onderdelen. 

 

OPDRACHT 1

Meet de hoeveelheid energie die je in één dag verbruikt door op 2 dagen op dezelfde tijd de meterstand op te schrijven. Zet je twee opgenomen waarden en je gevonden verbruik in een tabel. De kolommen zijn Datum, Tijd, Tellerstand. Heb je een dubbel-tariefmeter, dan komt er nog een kolom bij voor het tweede telwerk en een rij voor het Totaal van telwerk 1 + 2. Let op de eenheden! Tip: voeg 2 foto's van je meterstanden aan je verslag toe,

 

OPDRACHT 2

Reken het verbruik uit in één jaar als je elke dag zoveel verbruikt als in opdracht 1. Natuurlijk laat je netjes de berekening zien.

 

OPDRACHT 3

Bereken de kosten voor 1 dag en voor 1 jaar, gebaseerd op de kosten per kWh All-in tarief groene stroom van Greenchoice bij 100% Nederlandse wind. Voeg een screenshot toe van het tarievenoverzicht.

 

OPDRACHT 4

Kies een willekeurig apparaat en lees op het typeplaatje het vermogen P af. Maak er een foto van en voeg die toe aan je verslag. Laat daarna in een complete berekening (Gegeven&gevraagd, formule, invullen, antwoord) zien wat de verbruikte energie is wanneer je dit apparaat gedurende zes-en-een-half uur gebruikt.

 

TENSLOTTE

Maak een net verslag. Gebruik een lettertype dat goed leesbaar is in puntgrootte 12. Zorg voor paginanummering en vergeet je bronvermelding niet. 

 

Heel veel succes!

Maak jouw eigen website met JouwWeb